duminică, 16 septembrie 2012

Ulei esential de cuisoare

Originar din insulele vulcanice ale Indoneziei arborele de cuisoare face parte din categoria plantelor vesnic verzi, ajungand chiar si la 10 m fiind impodobit cu flori deosebit de frumoase.
Exista doua tipuri de ulei esential de cuisoare: cel obtinut din bobocii florali si cel obtinut din frunzele arborelui de cuisoare.
Primul si cel mai pretios este cel obtinut din bobocii florali inainte de deschidere si apoi uscati. Acesta are extraordinare proprietati antibacteriane, antiinfectioase, antiinflamatoare, antivirale, purificante si afrodiasiace.
Parfumul cuisoarelor stimuleaza fizic si intelectual fiind puternic neurotonic .
Uleiul esential de cuisoare se foloseste  in cosmetica in special in uleiul de masaj avand efect de calmare al durerilor si relaxare nervoasa. In sapun se foloseste datorita proprietatilor lui antiseptice.
Nu se recomanda utilizarea acestuia de catre femeile insarcinate si cele care alapteaza, precum si de catre copiii sub 6 ani. Nu se recomanda utilizarea acestuia nediluat putand provoca iritatii ale pielii, dermatite.
Se poate combina cu succes cu : busuioc, rozmarin, geraniu, lavanda, portocale, lamai, palmarosa, ghimbir, santal, ylang ylang, trandafir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...